Promotivna školica izrade HORARNIH horoskopa
(u času)

Gordana Cvetić, umetnik horarne astrologije


Horarna astrologija ili horoskopi »u času«, su horoskopi 'rodjenja pitanja' koje nas tišti u datom trenutku. Indusi je zovu PRASNA. Horarne tehnike 'pronalaze' izgubljene stvari za koje naravno nemamo rodjendane. LJudima koji ne znaju tacno vreme rodjenja daje odgovore na vazna pitanja iz zivota! Trenutak kada nam zbog necega 'gori pod nogama', pa se zapitamo: sta ce biti sa nama? mora da je kosmicki povezan sa tranzitima preko natalne karte. I obrnuto!

Pitanja koja se u natalnom horoskopu orijentaciono mogu predvideti (o udaji, zaposlenju, zdravlju i td) 'horarci' dopunjuju i ilustruju - do ‘pikanterija’! Npr: koliko me verenik voli u ovom trenutku? Da li je iskren? Da li je sam? Da li cu ja biti sam/a za praznike?, i td. Uopšte je horarno prosudjivanje vrlo zanimljivo i efektno, a ucenicima astrologije je kroz tradiciju sluzilo kao uvertira za natalne, izborne, i druge horoskope...

Ovaj tecaj je sastavljen uglavnom po knjizi W. Lilija - italijansko izdanje iz 1927.god pod nazivom »Grammatica astrologica«; uvod je po Duporu, Ptolomeju, 'Amerikankama' i dalje, a primeri su vecinom po licnim beleskama sa raznih radionica, seminara, sa Interneta, mahom po sistemu Olivije Barkli, posredno od njenih ucenika-astrologa; I naravno iz licnog iskustva.

Za horarni tecaj neophodno je predznanje iz opšte astrologije, a za to je potrebna nama dostupna literatura:

- Duporova II toma (uvod) u kombinaciji sa 13 knjiga tzv. »Amerikanki« (Fiksne zvezde)
- 'Hriscanska astrologija' , Vilijem Lili
- Knjige i TRANSKRIPT 'Horarna', DZona Frolija
- 'Tetrabiblos', 'Astrosinteza', po Morinu
- Manje su nam dostupne knjige sa spiska Olivije Barkli (prilog na linku 'Literatura'), i knjiga Entoni LUISA, ali vredi pokusati.

PROGRAM TEČAJA (U 13 LEKCIJA) : Prvih 6 lekcija je teoriska priprema, to je većini kolega poznato.

Lekcija 1 : Uvod, uputstva za pravljenje horoskopa. Planete i znaci kojima vladaju.
Lekcija 2 : Kuce u tradicionalnoj astrologiji; potpuno razumevanje vladara kuca; Tehnike. Okretanje carta, »vrteška«.
Lekcija 3 : Aspekti ; aplikacioni i separacioni; ostali nacini povezivanja ili sprecavanja planeta ( perfekcija aspekta, prohibicija...). Mesec VOC; Retrogradne planete; sinister(levo) & dekster(lat.desno). Okupirana planeta...
Lekcija 4 : Dostojanstva i recepcije; slucajna dostojanstva, debilitacije planeta; Almutin.
Lekcija 5 : Antiscioni. Arapske tacke. Fortuna. Planetarni sati. Trenutak postavljanja pitanja; Vreme predikcije;
Lekcija 5a : Razmatranja pre donošenja suda; Upozorenja i ogranicenja.
Lekcija 6 : Fiksne zvezde. Revizija.

DRUGI DEO TECAJA JE PRAKTICAN - dobijanje konkretnih odgovora, primeri : Studija stvari koje se ticu 7 kuce (ljubav, sud...)

Lekcija 7 : Teme 7 kuce - I deo; Pitanja relacija? raskid-buducnost. Ljubavna pitanja: Da li cu ga sresti? Ima li šanse za brak? Tumacenje pravnih pitanja; sudski sporovi ; partnerstva za profit i sl.
Lekcija 8 : Pitanja o izgubljenim, zaturenim, ili ukradenim stvarima i ljudima. Lociranje istih! Istorijski metodi vladarstva kuca...
Lekcija 9 : Pitanja vlasništva; Svojina, pravo na nesto. Kupoprodaja kuca i druge imovine. Da li cu dobiti ovaj posao?
Lekcija 10 : Zdravstvene teme: pitanja 6. kuce: Da li je to pravi lek za mene? Deca, trudnoca; Izbori po horarcu.
Lekcija 11 : Pitanja pod “razno”; Treca i 9. kuca. Teme 12.kuce: nakaze koje su mi uzele pramen kose? Kakvo ce biti vreme na balu?
Lekcija 12 : Eklipse. Sizigije. Uvod u mundana pitanja.

Sesija 13 : Vaše pitanje kao završni ispit - na primeru!

Uskoro promotivni primeri za lekcije - 7, 8, 9, 10, 11, 12.
Evo jednog od njih:

PITANJE - Ko će pobediti na Festivalu MEDITERANSKE PESME U Turskoj, i kako će proći naš predstavnik SCG (Želimir Kulišić i nagrada)?
- Trenutak postavljanja pitanja: 26. Sept 2003. god, 13:10 h, Beograd, Letnje vreme, Regiomontanus sistem kuća.

Pojasnjenja koja prate pitanje: Telefonom smo razgovarale moja prijateljica Olgica (majka naseg predstavnika) i ja, na relaciji Novi Sad-Beograd. Ona je glasno razmisljala o tome kako ce se Zelimir tamo plasirati, i ja sam u datom trenutku postavila horarno pitanje o ishodu Festivala.

Horarni horoskop ima As na 19. stepeni Strelca, a moja prijateljica je predstavljena 11. kucom koja pocinje na 8.stepeni Skorpiona. Njen sin je predstavljen 5. kucom od 11., odnosno 3. kucom horarnog carta koja pocinje na 6.41 Riba. Planeta Jupiter je predstavnik naseg PEVACA, a nagrada je vladar MCa, u ovom slucaju Venera. Ona je vec na tronu- visoko postavljena, i u sedistu je. MC je na 14. stepeni Vage (umetnost, ali i domacin Festivala-Turska) a Venera je na 13.Vage.Domacin ce pobediti! Jednostavno?

DOGADJAJ: Sutradan uvece, tacno 1 dan za 1 stepen (po Liliju) pobedio je predstavnik domacina-Turske. Venera je bila najbliza, manje od 1 stepena do trona, mada je MC brzi... Turskog pevaca i opisuje ova Venera u sedistu mlad je, malo je lepuskast, iako je Vaga 'muski znak' -feminiziran je. Karakteristicna su ovde i svetla u Vagi; Mesec koji iz spaljenosti juri ka MCu...

RASUDJIVANJE: Nas predstavnik je na vrhu 9.polja, u izgonu je, a Devica se sa Vagom (nagradom) 'ne gleda'. Devica je znak Venerinog pada (neg. recepcija), ali i zemljani znak njenog dnevnog tripliciteta (poz. recepcija). Venera je u terminu Jupitera - simpatican joj je nas pevac. Jupiter je takoreci neaspektovan, ima i pozitivnu i negativnu recepciju sa Venerom, nas pevac je dobio aplauze i pohvale,... Jupiterom vlada Merkur (ali i Dsc.) a Merkurova antiscija (tajno) ide tacno na Ic, kontraantiscija na MC! I Mars koji predstavlja zaradu od nagrade(od 10), a vlada i sa 4. i 12. kucom, se sreo na pocetku znaka sa JU, i upravo menja smer kretanja... To je razumljivo s' obzirom na politicke prilike koje nas u svemu prate.
 
Početna | Almanah | Tekstovi | Knjige | Edukacija | Mozaik bilteni | Riznica | Konsultacije i mi | Horoskop