Najlepše žene sveta!

Horoskop Princeze Jelisavete Karadjordjević


Prilikom vraćanja pasoša porodici Karadjordjević, Princeza Jelisaveta nije krila da je rodjena na Belom DVORU, dakle pre rata - u Beogradu. Iz štampe se moglo saznati da je rodjena u horoskopskom znaku viteškog i sportskog Ovna. Tačnije, uoči njenog petog rodjendana morala je da napusti rodni grad, jer je Beograd bombardovan, širio se II Svetski rat... Princeza je rodjena 7. aprila 1936. godine, sa plemićkim podznakom na zvezdi Regulus.

Gordana Cvetić i princeza Jelisaveta Karadjordjević


Mesec se raduje u njenom horoskopu, i nalazi se na najdobroćudnijoj-srećnoj zvezdi Spika. Snažne planete poput Jupitera u sedištu, i egzaltiranog Sunca i Venere, potvrdjuju snažnu ličnost i plemenito poreklo. Njen otac je srpski plemić Knez Pavle, a majka Knjeginja Olga. Mogli bi da je oslovljavamo i sa Kneginjica Jelisaveta. Sa prvim suprugom Hauardom Oksenbergom, Jelisaveta je živela do '66. godine, i ima dve ćerke, Katarinu i Kristinu. Katarina Oksenberg je slavna glumica, gledali smo je u seriji 'Dinastija'. Sa drugim suprugom Mil Balfurom ima sina Nikolu Balfura, a zajednica je trajala do '78. godine. Potom je bila udata za meksičkog diplomatu Manuel Uljoa Eliasa. Više brakova je česta karakteristika Ascendenta u Lavu, zbog DS u Vodoliji.

Osim navedenih zvezda prisutna je na MC-u i ćudljiva zvezda Algol, koja je karakteristična kako za Srbiju, tako i za otadžbinski život i dogodovštine koje su pratile i prate sudbinu naše princeze. Mars i Pluton kao vladari 4 polja - DOMA, dodatno opisuju njene pustolovine i česta preseljenja. Mars je u izgonu, u 9, i u prskavom savezu sa Uranom. Pluton na Prokionu (iz sazveždja Psa).

Zvanično živi u Njujorku, ali je dugo godina u domovini gde je rado vidjen gost i pokrovitelj brojnih kulturnih, sportskih i humanitarnih manifestacija. Ima svoju fondaciju, član je Krunskog saveta. Njena pojava uvek izaziva pažnju, a Princeza uobičajava da kaže:
- "Ja ću uvek biti ono što vi želite da vidite. Puno sam putovala, i nije što sam ja Srpkinja, ali naše žene su najlepše na svetu!"

Princeza rado i cesto gostuje na nasim srpskim balovima
 
Početna | Almanah | Tekstovi | Knjige | Edukacija | Mozaik bilteni | Riznica | Konsultacije i mi | Horoskop