Krunidbeni horoskop Srbije i Berlinski ugovor

Gordana Cvetić, dipl.politikolog


Hiljadu godina, sve do Drugog svetskog rata, jedino je Crkva belezila u svojim knjigama sve dogadjaje, sva rodjenja i smrti, pa otuda ona najvise 'zna' o svom narodu. Ne samo Crkva. Treba pogledati sve 'primarne izvore', umesto da se montiraju i plasiraju stvari ala 'Berlinski kongres'. Zasto?


Mi smo pravoslavno KRUNISANI na Spasovdan 20 maja 1221, godine u manastiru ZICA, posle liturgije, to je Raska oblast. Pravoslavni smo do danas. Srbiju su osnovali SVECI, Sveti Sava i Stefan Nemanja. Sedam srpskih kraljeva je krunisano u Zici, zato manastir ima 7-oro vrata, a grad je po tome dobio ime Kraljevo. Na ulasku u grad stoji amblem sa 7 kruna. Na ulasku u manastir, odnosno u Centralnu Crkvu, na zidu ulaznog poluluka uklesana je ZICKA POVELJA o tom krunisanju, na nasem starom jeziku. Prevod je u Akademiji nauka, i svim istor. institucijama. Krunidbeni grad je prepolovljen oktobra 1941.g, postao je kolektivno groblje a ima 3 reke oko sebe, sto se uklapa u Krunidbeni horoskop (Skorpion na ICu?). Centralna crkva u Zici je tronosana kao Spasovdanska, a sa 'prelaskom' prestonice u Beograd, Spasovdan je postao slava Beograda. Litija ide kroz grad.

Od tog krunisanja, preko Sabora u Skoplju kada je Dusan postao car (kao unuk Simonide, i praunuk Jelene Anzujske, isavsi sa placenom stranom vojskom u osvajanje 'babovine', ogresivsi se o oca), mi smo do danas u kontinuitetu na ovom prostoru; sa istim imenom SRBIJA, iste pravoslavne vere, srpskog jezika, sa nepromenjenim Kanonima po kojima smo se radjali, vencavali i umirali...

U vreme ekspanzije Osmanliske imperije obnovili smo Pecku patrijarsiju 1557.g, jer je u stvari tom imperijom vladao Srbin (na silu prevereni) Mehmed pasa Sokolovic! Potpisan je i Bukurestanski ugovor iz 1812. g., dobili smo cuvene 'Miloseve' HATISERIFE iz 1830-33.god, imali smo ratove posle tog Kongresa, silno pretumbavanje u 20.veku, i td.

Nepotrebno je uklapati u 'horoskop Berlinske Srbije' dogadjaje iz novije istorije, tipa Ustava iz 1974.g, jer smo od II Sv.rata do danas imali nekoliko Ustava, a bas te 1974.god prakticno nismo; Doneto je 8 Ustava (Slovenija i td. recimo nisu bile na Berlinskom kongresu...), a od tih 8 Ustava iz '74. jedino Srbija nije imala ingerencije na svojoj teritoriji bez saglasnosti pokrajina!?

Berlinski kongres je bio 1878. god. posle Rusko-turskog rata, kod nemackog kancelara Bizmarka (koji je luzicki Srbin?), a potpisnici Berlinskog ugovora su: Rusija, Turska, Francuska, Engleska, Nemacka, Austrija i Italija. Tim papirom je osnovana autonomna Bugarska i Istocna Rumelija. Pod okupaciju Austrije je stavljena BiH i Raska oblast. Rusiji je pripala Besarabija i Jermenija, Rumuniji je priznata nezavisnost.Crnoj Gori je priznata nezavisnost, date su verske slobode i prosirene granice. Srbiji je 'priznata' nezavisnost i nove granice za koje se borila stalno; narocito od I Srpskog ustanka, ali, Turci su se tu negde 'muvali' sve do Balkanskih ratova. Cinjenica DA PRETHODNE DECENIJE svi gore navedeni prostori i narodi nisu imali gradjanski rat kao Srbija, dovoljno svedoci o tome da 'berlinski papir' nije alfa horoskop Srbije. Sa Irakom smo mozda imali slicnije dogodovstine prethodnih godina, a on ocito nije bio u Berlinu.

Berlin nam pominju uglavnom oni koji nas tendenciozno svode na te male granice, a na katolicku 1217. godinu se pozivaju oni koji bi da nas poUnijate, ili neznalice. Kao sto iz dana u dan falsifikuju sadasnju istoriju o Jasenovcu, ove nove dogadjaje, nasu Srebrenicu da ne pominjem; na terenu je stvorena Velika Albanija uz pricu o Ilirima, a Paveliceva Hrvatska uz gundjanje o 'Velikoj Srbiji'. Godina 1914. se desila celom kontinentu, i sire.

Dakle, da ne krecemo od perioda Rima (citajte Deretica, i Kempion nas vezuje jos u 3. veku za Rim) pa od pretpostavke da je nas dolazak na Balkan u 6.veku verovatno nas migracioni povratak... U devetom veku smo ovde vec bili zupanija... (Tada je slovenski, ali ne nas Beograd, dobio krstenicu od pape koju je DeRoko navodio u svojim knjigama, a sve to od IX veka je pre crkvenog raskola iz 1054. godine!); Papska kruna je za Zetu + Rasku, dobijena jos 1077.god (20-tak godina nakon raskola, sto u praksi jos nije predstavljalo veliku razliku izmedju Katolicanskog i Rimokatolickog obreda).

1217. godine je verovatno bilo samo pregovora sa Rimom, (mozda i neki pocasni venac koji se u istoriografiji do 16. veka nigde nije ni pomenuo! Ne postoji primarni izvor o tom dogadjaju. Arheoloski! Barem ne kod nas; Od 16. veka je to neko politicki 'upotrebio' u spisima koje prepisuju do danas, kao sada mnoge gluposti tipa bosnjacki jezik, muslimani kao nacija, a potom Bosnjaci od Bogumila?) Zupan Nemanja je mnogo pre te 1217.god otisao na Svetu Goru i gradili su pravoslavni Hilandar, obelezeno je skoro 8 vekova Hilandara...dakle od pre 1200. godine je PRAVOSLAVNA nasa drzava i vlastela; Kako onda moze papa da inaugurise pravoslavnog ili muslimanskog suverena?

Za prave predikcije je potrebna serija cartova. Npr. Kostunica je 2000-te dobio izbore 24. sept., pa se desio 5-6 okt., pa 7-og uvece inaugurisanje... Uspostavljanje drzave je proces.

1219. godine je u septembru postignuta AUTOKEFALIJA, ali je odluka o njoj morala biti utvrdjena na Saboru, a Sabor nase Crkve je do dana danasnjeg uvek u maju, za Spasovdan! Spasovdan je uvek U CETVRTAK, oko mladog meseca, (nazalost mlad je prazan), 40 dana posle Vaskrsa. to je redovan sabor svih episkopa koji donose odluke; (vanredni bude i u decembru). Vaskrs se racuna po punom mesecu ( pise u Bibliji kada je razapet Isus, pa jevrejski Uskrs/Pasha je za punog meseca..., a nas je lunaciju posle), kao sto nam je nedelja 1 dan posle jevrejske subote (neradan dan)...

Tako sam leta (2000-te) dosla do tog datuma Spasovdana, najverovatnije odluke o nasoj drzavnoj NEZAVISNOSTI, i opredeljenosti za pravoslavlje, to je 16.maj 1219. godine. Podatak sam poslala prijateljima iz N.Sada na 'proveru'; Kasnije sam nasla da je to i rodjendan 'DJerdapa', pesnikinje Desanke Maksimovic, Rastka Petrovica, violiniste Milosa Petrovica, itd. Taj datum ODLUKE moze se porediti sa onom ODLUKOM o 'Nezavisnom Kosovu', ciji cart iz 1991. god stoji u mundanoj knjizi. Spremaju to jos od Prizrenske lige, ali Siptari su te 1991.jos bili pod Slobom; na terenu su NEZAVISNI od 10 juna 1999.godine; u Medjunarodnim odnosima im fali jos uslova do konacnog priznanja stanja na terenu?

PODACI ZA ASTROLOGE:

U vreme Usmerenog skolstva u citankama za srpski su stampani mali delovi ZITIJA Sv. Save. Uzmite npr knjigu *ZITIJE SVETOG SAVE po Teodosiju*, izdanje Srpske knjizevne zadruge, na 264.strani cete naci datum za Zicki sabor, na Spasovdan 20.maja 1221.g. Vrlo jednostavno, zar ne?!Danasnja 12-godisnjica vazeceg Ustava Srbije - napisano 28. sept. 2002.

Danas je 12 godina od proglasneja Ustava Srbije (Sloba ispravlja 16.godisnjicu?), amandmanima se vracaju Pokrajine (a sutradan mislim Micun, Kostunica i Djindja slave 12 godina Demokratske stranke?) VIDETI za Ustav Srbije - ne Juge, da li je npr. Mesec na 21 Jarca, sto pominje engleski ekspert Kempion? Treba uporediti od ovog datuma za koji jedino imamo i uklesanu i napisanu ZICKU POVELJU, 21. maj 1221. god.

Mesec je 120 sa Jupiterom, a 125 sa Plutonom, tacno 1221+125=Dusanovo krunisanje za cara! Taj Mesec je pogodjen i Saveznickim bombardovanjima...Zagreb i drugi nisu, pa ni Podgorica koja 'u Berlinu' ima skoro sve isto sa nama...I otkud telefon od Berlina do Cetinja? Pa onaj nesrecni T-kvadrat iz 1221.god,sa Suncem, sve nase ubijene krunisane glave (nisu samo nase). Dusan je ubio oca (Milutin ga kao sina oslepeo), Stefan i Vukan se zamalo nisu ubili da ih Sava nije mirio, pa Karadjordje, pa A. 0obrenovic, pa Knez Mihailo, A. Karadjordjevic... Tito i sl. nisu jer je bila Juga, a Bogami Stambolic je bio predsednik Srbije, a ne Juge.

Karakteristican nam je dakle 11-ti stepen promenljivih znakova; Mars je bio na 11 Blizanaca, kao i u noci 5-6 oktobra 2000-te... Jupiter rx tu pravi promenljiv T-kvadrat... A Saturn oko Slobinog DSa odnosno upada u t-kvadrat srednjevekovne Srbije... Na Slobinom ASu je Pluton u vreme Dejtonskog sporazuma (novembar 1995.). Proveren je 27. stepen Lava, Algol i fiksni krst - Sfinge, u tekstu sam to i navodila. Za Beograd kao glavni grad je vazan 1. stepen Ovna (videti Deroka, Guzinu) i td... Na pocetku Ovna je pocelo poslednje bombardovanje 1999.god, a sa SO u Ovnu i Hitlerovo bombardovanje Biblioteke... Promenljiv T-kvadrat iz Blizanaca, Device (sto predstavlja knjige) i jos iz Strelca - od 'Stranaca'! Sta je tek odneto iz Hilandara u vreme Turaka? Ne treba zaboravljati istoriju. Kad smo kod istorije, najavila bih da uskoro u izdanju SANU izlazi prevod naseg ZAKONOPRAVILA (Krmčije) na savremenom jeziku, posle mnogo strašne borbe da se taj u Evropi najstariji kompletiran Ustav - objavi.


NOMOKANON Svetoga Save (Krmčija)
Ilovički prepis iz 1262.


Da apostrofiramo nas kontinuitet SRPSKE drzavotvornosti: Zupanije, pa Kraljevina od 1221.godine; u 14-om veku carevina; u 15-om veku Smederevska tvrdjava je sediste nase Despotovine; u 16-tom je u Peci rodjeni brat vezira Mehmed pase Sokolovica osigurao crkvenu samostalnost; to traje kroz 17-ti vek, u 18-tom se vraca autonomija Beogradskog pasaluka; u 19-om (1830-33) su Hatiserifi... A posle Berlinskog kongresa iz 1878. su za istinsku nezavisnost vodjeni Balkanski ratovi. Zasto ako smo bili Evropski priznati i nezavisni?
* Zanimljivo da smo i sada, posle pada Berlinskog zida, na ovim prostorima imali gradjanski rat!
 
Početna | Almanah | Tekstovi | Knjige | Edukacija | Mozaik bilteni | Riznica | Konsultacije i mi | Horoskop