Budjenje planete, i postanje

Gordana Cvetić


U vreme pada Berlinskog zida Evropljani su neke stvari propustili, i USA je postala hegemon na PLANETI. Inace je teoretski opet mogao da nastupi hladni rat : 2 Amerike - naspram Evro Azije? Mozda se zato desavao Gradjanski rat u bivsoj Jugoslaviji, je principijelno odvojio 2 republike prema Zapadu, a na Kosmetu se jos desava bitka ZETRE - zelene muslimanske transferzale iz srca Evrope: Bosna, Sandzak, Kosmet, Sev. Grcka - pa prema ISTOKU, Kipar, Turci... i onaj deo ispod Rusije-Sibira koji zovu 'Bin Laden'? Varsavski blok je padao zahvaljujuci Nesvrstanima... Dakle Tito je imao bitnu ulogu u slabljenju Istocnog bloka. U politici je uvek: jedno pricas, drugo mislis, trece radis.

Rusijom vec odavno ne vladaju Rusi!..Staljin je bio Gruzijac? Lenjin i Trocki takodje nisu... Uostalom Lenjin je opremljen Rols-rojsom iz Svise, a Marks i Engels su ziveli u Nemackoj i Londonu. To je uvek 180 stepeni suprotno od onoga sto politicari javno pricaju; opozicija radi za poziciju!To je diplomatija, ili ti bludnica...

Slobin nacin je is'o na ruku Zapadu i odradio CEPANJE 'konfederacije', samo sto nisu hteli tako da je zovu. Mi bi bili jako srecni da smo maja 1990.godine poslusali Slovence, i kao konfederacija usli u Evropu?.. Slobina prica je izgledala 'rodoljubivo' (Merkur na Regulusu), a rezultat fatalan (Merkur kvadrat Sa-UR). Da li je tako moralo, i kakava je bila JUGO uloga u ujedinjenju Evrope koje je bilo planirano za 1992. godinu, a nije se desilo?

U jednoj stranoj knjizi (knjizi drzavnog i mundanog astrologa) vec 10-tak godina stoji horoskop Berlinske Srbije ali i proglasenje 'nezavisnog Kosova'. Berlinska Srbija je takoreci Beogradski pasaluk, to jest najmanje parce Srbije. Secam se da je cerka jedne moje prijateljice pre par godina boravila u Londonu i uvece u vreme emitovanja VESTI na TV-u, gazdarica je pitala, pokazujuci na tu astrolosku knjigu: Pa Srbija je mala, sto 'srpska vojska' napada sve svoje susede?

Devojcica je pokusavala da joj objasni da postoji samo JUGOSLOVENSKA vojska i da smo mi rodjeni u jednoj zemlji, ali... Politika velikih bi bila ista, a 'sila Boga ne moli'. Apeli intelektualaca tu ne bi mogli mnogo da ucine u danasnje vreme. Ni u vreme bilo koje imperije, bila ona ISTOCNA ili ZAPADNA.

Istorija pamti: sa Istoka (Mongole, Osmanlije), sa juga Rimljane, sa severozapada - Engleze, nemacke tendencije u proslom veku, a danas su u ekspanziji Ameri. Nas je Zapad bombardovao, ali ni Kina nije koristila pravo VETA. Islam smo pomenuli (to naravno ne podrazumeva odnose obicnih ljudi, svi su ljudi braca, a mi ovde samo govorimo o vladama). Sa koje god strane dolazila, pravilo je da : krupna riba jede sitnu!

Zato se drzave udruzuju u saveze.

Kako je stanje u mnogoljudnoj AZIJI: Kina je brojcana jos od Cajna, Islam se grupise preko vere; Indiju krcme i prema Tibetu i prema Pakistanu, sad su se instalirali u severni Avganistan= juzna granica Rusije, a blizu je Indija Kina, islamske zemlje. Kontrola svega toga sto Ameri jos ne kontrolisu u potpunosti je izazovna?!

Evropa se povremeno budi, jer kopnom ima prirodnu povezanosta sa Azijom, pa analiticari pominju osovinu : Berlin-Moskva-Tokio. Takva polarizacija stvorila bi opet 'ravnotezu snaga' na PLANETI: Evro-Azija naspram 2 Amerike, dakle 'hladni rat'. On nimalo nije hladan, ali, tako ga zovu.

Postanje i mi

Od 'prve' ljudske porodice na PLANETI Zemlji nije bilo mira (Kain je ubio brata Avelja zbog zavisti. Tu se nista nije promenilo do danas. Adam=Covek, je pao iz Raja. Posto je Covek od zemlje (isti hemijski sastav elemenata) i u zemlju se vraca. Saturn vlada zemljinom korom, humusom, i cvrstim strukturama (Hronos=Saturn u Ovnu ima pad, to je simbolicno covekov - Adamov pad iz Raja. U mitologiji je Prometej bio kaznjen). Kao da je astrologija desifrovana Biblija, i zasto su stari narodi Saturn stavljali u 1. kucu. Saturnus ili Satanus, je kao covek uz zmijino maslo sa Evom, pao na nizi nivo, i sad mora da se iskupljuje stalnim podvizavanjem i spasavanjem duse (postom, milosrdjem i molitvom) da ne uleti u nova iskusenja. To je ono sto mi treba da savetujemo klijente!

Kada umremo (kuca 8.), telo ide u zemlju, dusa-etar ide gore-9. kuca. Od finoce etra zavisi hocemo li zasluziti Carstvo nebesko. Sto finiji etar, to bolje po nas; Adam na starojevrejskom znaci : ha adama=zemlja, covek, covek od- ili na, zemlji. Ovde ocigledno nije Raj. On je negde gore, a 'dole' negde Pakao. Mi smo ocito u nekom Cistilistu, sto bi rekao veliki pisac?

Tragajuci za spasenjem astrolozi Istoka su po zvezdi (bozicnoj, Vitlejemskoj) prepoznali dolazak Hrista. Ta astrologija je Kaldejska (Juzni Vavilon, i rodno mesto Avrama). U njihovo doba kao astrolog bio je poznat Dorotej iz Sidona (to je luka u Libanu), mudraci=zvezdari iz URa (Irak), Persije...Bila je to BOZANSKA astrologija. To je i ostala. Ne moze znanje da bude greh, nego zloupotreba. Sve sto dolazi sa Neba je BOZANSKO.
 
Početna | Almanah | Tekstovi | Knjige | Edukacija | Mozaik bilteni | Riznica | Konsultacije i mi | Horoskop