Švedski astrolog Anders Ekstrom je urednik jednog elektronskog astro casopisa (www.stjarnrummet.com), i autor clanaka o ubistvu ministarke Lind, koji prenosimo iz br. 39. 40. i 41. pomenutog magazina
(Prevela i priredila Olgica Kulisic, astrolog iz Novog Sada)


Ubistvo Ane Lind


U Švedskoj je ponovo izvrseno ubistvo ministra, ovoga puta, ministra spoljnih poslova Ane Lind.

Ana Lind (Anna Lindh) je ubijena, izbodena nozem na pokretnim stepenicama Robne kuce u Stokholmu, 10 septembra 2003 god. Ubistvo Ane Lind je cetvrto politicko ubistvo u Svedskoj u poslednjih dvesto godina. Godine 1789 ubijen je Gustav III. Kasnije, 1820 god. lincovan je nepopularni politicar u Starom gradu. l986 ubijen je nama poznat Ulof Palme.

Ana Lind je rodjena 19. juna 1957. god. u 22:25 minuta u gradu Ludvika, 15 E 11 i 60 N 11. Izvor podataka, do kojih je astrolog jako tesko dosao je: Arhiv bolnice u Falu, Izvod iz maticne knjige rodjenih.

Ana Lind - radiks Ana Lind - progresijaDa li se iz horoskopa Ane Lind moglo predvideti ubistvo?

Ubistvo se moze posmatrati iz dva ugla. Iz horoskopa treba proceniti da li osoba ima takve predispozicije i upoznati se sa vec postojecim cinjenicama. Jako je tesko iz necijeg horoskopa zakljuciti da ce osoba biti ubijena, stradati u nesreci ili umreti prirodnom smrcu, ali nije ni nemoguce. U nekoliko slucajeva uradio sam takve prognoze koje su se zastrasujucom preciznoscu obistinile. Da li se to vidi iz horoskopa aktera?

Pre toga jedan primer, kada procenjujemo da li osoba ima predispozicije za umiranjem.

Svedski princ Bertil (umro pre par godina) imao je MC na 4 stepena Strelca. U trenutku smrti, Pluton je bio na cetvrtom stepenu Strelca. Pretpostavka da ce Princ umreti mogla se doneti i bez horoskopske analize, Princ je bio star i vec duze vremena bolestan. Zivotne funkcije su inace otkazivale, tako da je astrolosko predvidjanje o njegovoj smrti bilo bezvredno, ravno nuli. Ali, i astroloske indikacije su se poklopile da je umro kada je Pluton prelazio preko MC. Znaci, zavrsio je svoj zivot kada je Pluton dosao po njega i odveo ga u pecinu Hada uz dobrodoslicu Cherberosa.

Ne brinite se ako vam Pluton prelazi preko MC. Potrebno je mnogo vise faktora i progresija da bi se u horoskopu videla smrt. Pluton preko MC, isto tako moze doneti promenu posla, ponasanja, ali uvek neizbezna i korenita promena koja se mora ispratiti, bez obzira da li donosi dobro ili zlo. Znaci, Pluton preko MC ne donosi uvek smrt, ali je mnogo pogodno vreme za umiranje ako su se ispunili uslovi za to., sto generalno vazi za sve aspekte ili konstalacije u horoskoopu.

Da li je Ana Lind ispunila svoje uslove?

S obzirom na okolnosti, mi ovde imamo retrospektivno izlaganje. Govorimo o dogadjaju koji se vec dogodio.

Polu sekstil je kljuc.

Ana Lind ima Ascendent na sedamnaest stepeni Jarca. Tranzit Plutona u trenutku smrti bio je na sedamnaest stepeni Strelca u egzaktnom polu sekstilu... Iako ne volim da svrstavam aspekte u dobre i lose, ovaj aspekt od 30 stepeni nije "polu dobar "kao sto je sekstil dobar aspekt. Polu sestil cesto ima vaznu ulogu u horoskopu, narocito u svom egzaktnom iznosu, kao sto je to slucaj kod Ane Lind.

Sedamnaesti stepen Strelca

Kao podrzavajuci faktor dogadjaju, imamo pritvorenog, osumnjicenog dvadeset petogodisnjeg mladica (poreklom iz Jugoslavije) koji ima svog Neptuna na tom istom, sedamnaestom stepenu Strelca.

Mladic je rodjen 6. decembra l978. god. Huddinge, Svedska. (Obratite paznju na severni cvor blizu MCa, prim. prev.)

Veliki su zahtevi tranzitnog Plutona kada na svom intezivnom putu dodje na isti stepen idealisticnogi duhovnog, Neptuna. Ovakvim polozajem Pluton fokusira ideale i teznju ka njihovim ostvarenjima. U isto vreme sumnjicavi Neptun pokazuje svoju tamnu sranu aspekta gde u potrazi za vlascu i uticajem zloupotrebljava i intenzivira ostecen um i fanatizam.

Konjukcija Plutona i Neptuna

Poslednji put kada su ove dve planete bile u konjukciji bilo je 1891-1892 god. Bio je to period velikog uspona i moci americkog imperijalizma i kolonizacije. Ako se vratimo na osumnjicenog mladica, s obzirom na njegovo poreklo i okolnosti, moze se pretpostaviti da je Ana Lind agirala u razlicitim oblastima po pitanju Srbije i Bosne sto je njega potreslo i probudilo u njemu lokalni patriotizam i duh nacionalizma.

Generacijski aspekt

Naravno da je Neptun na 17 stepeni Strelca veoma spor i da mnogi imaju isti polozaj Neptuna u svom horoskopu a nisu postali ubice i nasilnici. Mozda oni kroz ovaj aspekt izrazavaju svoje politicke ideale ili ono u cega veruju. Oni koji imaju Neptun na 17 stepeni Strelca pripadaju generaciji rodjenih izmedju 8-14 januara 1978. zatim 23. april do 6 juna 1978 kao i period od 12 novembra do 9 decembra l978. god.

Astroloski se moze tumaciti da je kod osumnjicenog mladica tranzitni Pluton izazvao i pretvorio mrznju u fanatican cin gde on ubistvom eliminise prestupnika koji rusi njegove ideale. Postavlja se pitanje da li je osumnjiceni sasvim slucajno primetio Anu Lind za vreme setnje , ili je sistematski pratio i cekao pogodnu priliku da bi je ubio. Ne sme se zanemariti mogucnost da je ovo ubistvo izvrsila umno poremecena , bolesna osoba. Da li je slucajnost povezala ove dve osobe?

U robnoj kuci NK toga dana u Stokholmu u 16.13 je Ana Lind napadnuta i izbodena nozem, u 16:24 ambulantnim kolimaprebacena u Karolinsku bolnicu u Solni, 11. septembra 2003 god. u 05.29 u istoj bolnici od posledica teskog ranjavanja nozem i obilnog unutrasnjeg krvarenja je preminula. Da uhapseni mladic nije neduzan govori podatak da bas nije slucajno dobio paranoidnu ideju da obrije glavu i obrve. Tim cinom mislio je da ce obezbedi alibi, jer nece ostaviti tragove koji bi ga otkrili. Iz psiholoskog ugla ovo je veoma neobicno ponasanje.

Da li postoji motiv?

Motiv, na tome ce policija morati da radi. Svaki izvrseni cin ima motiv. Cak i nicim izazvano, ne provocirano nasilje ima motiv u svom iznenadnom izvrsenju. Pluton uvek ima motiv. Ubistvo Ane Lind moze se svrstati u politicko ubistvo. Pluton u dvanaestoj kuci u trenutku izvrsenog atentata krije istinu. Pitanja je mnogo a on nam nece otkriti sve odgovore.

Progresivni horoskop Ane Lind

Sekundarne progresije za to jutro pokazuju da su veliki dogadjaji na pomolu. Obratiti paznju na kretanje Ascendenta u ovom progresivnom horoskopu. Za 46 dog.zivota progresivni asc. presao je 8o stepeni i 02 minuta. Ovo objasnjavamo time sto su Jarac i Blizanci sa kratkim uzdizanjem na severnoj polu lopti. Sto je severnije to je manje vremena potrebno da se predje horizont..Asc. se brze pokrece u svom progresivnom kretanju. Skoro je nemoguce pronaci osobu sa Asc u Ovnu na Severu. U Haparandi, najseverniji grad, potrebno je da se rodjenje potrefi u tri i pola minuta tokom 24 casa da bi rodjena osoba imala Asc. Ovna. Na ekvatoru svi znaci imaju slicnu duzinu pri uzdizanju i zato obuhvataju oko dva sata svaki.

Kada se ose horoskopa preklapaju najavljuju velike promene i dogadjaje.

MC preko AC

Obicno se tada kaze, da covek skida naziv firme, prefarba je ili promeni reklamu i kao novu ponovo je okaci. Znaci, covek preuzima novi pravac na svom zivotnom putu. Simbolicno menja naziv firme, pa ako je do sada bio "asistent" ubuduce ce biti " izvrsni direktor" ili neko slicno poredjenje.

AC preko IC

Kada se Asc. u sekundarnoj progresiji priblizava ili ide preko IC, cesto se dogodi da covek skine naziv firme za uvek "okaci o klin" i dobije spomen plocu na nekom drugom mestu. To ne znaci da covek uvek umire. Moze da oznaci savim drugaciji zivot, cesto traumaticni dogadjaji dovode do neophodnih promena kako bi dosli do svog licnog "JA". Covek koji je preziveo katastofu broda "Estonija" suocavao se sa smrcu nekoliko puta dok su ga talasi mora povlacili u dubine dok je Estonija tonula. Covek je imao Asc preko IC.

Smrtni slucaj ili razvod

Naime, poslednje nedelje januara 2003.god. secundarni Asc. Ane Lind dosao je na 6 stepeni Blizanaca gde je njen IC na rodjenju. Ova konjukcija nagovestava vazne dogadaje, ali ne obavezno i smrt, iako se to ovoga puta dogodilo. U trenutku ubistva, sekundarni Asc. je upravo napustio aktuelni stepen, 6. stepen Blizanaca i dosao na 7 stepeni 05 minuta. Ono sto je interesantno Retrogradni Saturn se nalazio na 7 stepeni Strelca gde se nalazio i sekundarni vrh sedme kuce, Descendent. Tradicionalno, kada je Saturn u konjukciji sa Desc. govorimo o preprekama, razvodima, pobunama...

Atentat

10. septembra 2003.god. u 16.03 / letnje vreme / ubica je izbo nozem Anu Lind, na pokretnim stepenicama Robne kuce NK u Stokholmu; Asc. na 24 stepeni Strelca, Mc na 12 stepeni Skorpiona. Ovi polozaji nam nista ne govore posto se ponavljaju jednom u 24 casa. Sunce je bilo na l7 stepeni Device i Pluton na 17 Strelca. Vidimo egzaktan kvadrat, ali ta kombinacija zajedno sa As daje sliku u vremenu koju mozemo tumaciti (po Ebertinu, KZU-"Kombination der Gestirneinflusse") kao trenutak kada neko koristi telesnu snagu i bezobzirno istupa u odnosu na okruzenje.

Arapska tacka - tacka atentata

Tacku Atentata izracunavamo tako sto poziciju Marsa dodajemo na poziciju Neptuna, zatim oduzeti poziciju Urana.

U trenutku atentata Mars je bio na 01 steoen i 53 min Riba. To je 331 stepen i 53 min. zodijackog kruga. Neptun na 10 stepeni i 51 min Vodolije / 310 stepeni i 51 min. / Ukupno 642 stepena i 44 min. Kada se oduzme pozicija Urana , 00 stepeni i 10 min Riba / 330 stepeni i 10 min./ dobijamo tacku atentata na 12 stepeni Vodolije.

Sekundarno sunce

Tokom 46 godina zivota sekundarno sunce Ane Lind se pomerilo za 44 stepena i 08 min. Ako ove stepene dodamo poziciji Sunca u natalnom horoskopu koje se nalazilo na 28 stepeni i 17 min. Blizanaca, dobicemo sekundarno sunce u trenutku kada je umrla a to je 12 stepeni i 25 min Lava. Tacka atentata iz Vodolije ogleda se u egzaktnoj opoziciji sekundarnog sunca u Lavu. /Sunce zrtve je na zvezdi Betelgeze, srednja tacka PL-MA i PL-NE, a pravi opozit sa Marsom od osumnjicenog mladica. Njen As je takodje u izazovnim srednjim tackama; Venera iz 8. na Ds = pokazuje smrt u javnosti. Saturn u 10- ne sme se baviti politikom (govorio je Lili i Dupor) iako na Antaresu... prim prev./

Tacka smrti

Formula za dobijanje tacke smrti je Asc plus vrh osme kuce minus Mesec. Izracunato, tacka smrti pada na 04 stepena i 02 min Lava. Egzaktno na istom stepenu nalazi se i njezin Uran koji goovori o naglim i neocekivanim dogadjajima u vezi smrtnog slucaja, a to je bila njena smrt. Tacka smrti ne govori samo o licnoj smrti vec i o odnosu prema zivotu i smrti, o nasledjima i obavezama posle smrti.

Socijal demokratska partija svedske izgubila je svog clana i prijatelja od ugleda i moci, sto se vidi iz sekundarnog horoskopa SD partije. Partija je osnovana 19 Apr 1889, u 15.47 LMT u Stokholmu. Sek. Pluton se nalazi na 6 stepeni Blizanaca. Isti stepen gde je IC, vrh cetvrte kuce Ane Lind u natalnom horoskopu. Drugi indikator iz istog horoskopa je iznenadni , neocekivani nestanak zene, Mesec koji se nalazi na 00 stepeni i 21 minut Riba u trenutku ubistva, upravo tamo se nalazio i Uran u egzaktnom stepenu.

Uporedimo ubistvo Ane Lind sa ubistvom Ulofa Palmea (britanska stampa je na jos neke nacine dovodila u vezu ovo dvoje ljudi): Pluton u 12 kuci i u jednom i drugom slucaju govori svojim jezikom. Da li ce motiv i pravi ubica ikad biti okriveni, ili ce i ovo ubistvo ostati bez pocinioca kao i kod Ulofa Palmea, za kojeg ni danas , 28 godina posle, nema ni motiva ni ubice. Ulof Palme je ubijen na ulicama Stokholma 28. februara 1986.god u 23.21 h, CET. Rodjen je u Stokholmu 30. Jan 1927. god, u 5.15 h. Njegova majka Elizabet Sofija rodjena je 30. Dec 1890.god, a otac Gumar Palme je rodjen 6.Sept 1886.godine.

Podaci za astrologe

Ana Lind je 10 septembra 2003 god. u 16.13 napadnuta i izbodena nozem, u 16.24 ambulantnim kolimaprebacena u Karolinsku bolnicu u Solni, 11. septembra 2003 god. u 05.29 u istoj bolnici od posledica teskog ranjavanja nozem i obilnog unutrasnjeg krvarenja preminula je Ana Lind, ministar spoljnih poslova Svedske.

  Socijaldemokratska stranka - radiks
Vreme atentata
 
Početna | Almanah | Tekstovi | Knjige | Edukacija | Mozaik bilteni | Riznica | Konsultacije i mi | Horoskop